Vinter

Vinter i Valmalenco

Valmalenco er et lille paradis, der skiller sig ud fra andre ski områder - først og fremmest pga. den storslåede natur. Fra liften op til Monte Motta kan man bl.a. beundre den højeste af de central-østlige alpers toppe, Pizzo Bernina (4059m) og den karakteristiske pyramideformede Pizzo Scalino. Med udsigt over denne rå og uspolerede natur kan man desuden nyde skiløb på næsten tomme pister.

Turismen i Valmalenco udgøres hovedsageligt af italienere fra Milano og omegn, der kommer på weekendophold. Dette betyder, at man udover ægte italienske atmosfære, kan ”risikere” at have de 60 km alpine pister og 50 km langrendsløjper næsten for sig selv fra mandag til fredag.

Chiesa, som er dalens hovedlandsby, ligger i 1050 m´s højde. Byen har en hyggelig lille gågade og mange små barer og restauranter med lokale specialiteter. Fra Chiesa kommer man på bare 240 sek. med ”Snow Eagle”, Europas største gondol (160 pers), op til Alpe Palu i 2080m, hvor man fra platformen har en fantastisk udsigt over hele dalen og de bagvedliggende bjerge. Ønsker man en mere gradueret tilgang til ski området, kan man køre 5 km op ad bjerget til San Giuseppe (1500m), hvorfra en 4 personers overdækket stolelift på 8 min tager én de 2,5km og 500 højdemeter op til Alpe Palu.

En stille morgenstund i stilhed..

SKIOMRÅDET:

SNESIKKERHED. Du finder altid god sne i Valmalenco! Skulle vi ikke være heldige med snefald i rigelige mængder, er området udstyret med mange nye snekanoner, der altid sørger for at opretholde gode forhold.

Området er perfekt for familier og grupper på forskellige niveauer. Fra pladsen, Palu, har man begynderbakke, rullebånd, skiudlejning, restaurant og snowboard parken inden for rækkevidde. Denne plads danner således et centralt udgangspunkt for resten af pisterne, hvor det er nemt at mødes.

Området er desuden fyldt med små hyggelige barer langs pisterne, som indbyder til et stop – til frokost eller bare en pause i liggestolene.

Skiudlejningen Rent and Go ligger ved gondolen på toppen af bjerget og har altid nyt godt udstyr. Her kan man gratis opbevare lejet udstyr eller leje plads til egne medbragte ski og støvler. Hotel Tremoggia har desuden sit eget aflåste rum, hvor hotellets gæster gratis kan opbevare udstyr.

LANGREND:

Du kan også løbe langdrend i Valmalenco - både oppe i terrænet rundt om "Lago Palu" 

WORLD CUP

Valmalenco har de sidste 4 år været vært for Freestyle og Snowboard World Cuppen i marts måned. Disse konkurrencer er spektakulære og alsidige med både parallelslalom, halfpipe og Big Air (hop), og i snowboardparken kan man prøve kræfter med nogle af disse atleters udfordringer. Den kommende sæson værter vi i marts måned atter verdens bedste snowboardere.

Du kan se flere billeder fra parken på www.palupark.com

Er det mon noget for dig?

Pister               1500-2500 m
Km. pister         60 km
Blå pister          13 km
Røde pister       31 km
Sorte pister      16 km
Længste piste   5 km
Snekanoner       ja
Snow park        ja
Langrend          50 km


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.12 | 17:05

Hej Karina. Tak for din besked. Ja, jeg har stadig pladser - du kan ringe på +45 31102629. Mvh Maria

...
07.12 | 09:28

Kære Godvin Bjergrejser

Jeg har forsøgt at skrive på jeres mail, men den går i fejl. Jeg vil blot hører om I har noget ledigt i uge 7-2018.
mvh. Karina

...
03.01 | 13:12

Hej Jens.
Jeg har lidt tilbage. Ring til mig på 31102629, så kan jeg fortælle dig mere!! :)
Mvh Maria

...
03.01 | 02:21

Hej Maria.
Vi skrev sammen sidste vinter om en nytårstur for min familie ( mig der kender Jesper berth) noget ledigt i uge 7 for 4-8 pax. Dbh jens øyås

...
Du kan lide denne side